• romana
  • english

search

Info eveniment:

  • 11.05.2009 - 25.05.2009
  • 11.05.2009
  • Biblioteca Județeană "Octavian Goga" Cluj-Napoca

Expoziția "Aceasta nu e o rochie", Crina Prida

Asociația ArtImage Cluj organizează, începând cu data de 11 Mai 2009, expoziția de fotografie “Aceasta nu e o rochie” a Crinei Prida. Vernisajul va avea loc în foaierul Bibliotecii Județene “Octavian Goga”, în data de 11 mai 2009, ora 18.00.

" [...] Aici și acum, în proiectul  cu consistente agregări de, mai ales, acționism fotografic al Crinei Prida, ne întâlnim cu această frenetică și exaltată relație dintre inadecvarea adecvării ca manifest, promisiune și evaluare a complexității și bogăției sale.
Genericul „Aceasta nu e o rochie”, cu directă trimitere la manifestul magrittian „Ceci n`est pas un pipe”, este o directă și curajoasă aventură a dezangajării certitudinilor stereotipe, primejduite perpetuu de rigidizare și încremenire în proiect.
„Aceasta nu e o rochie” se propune privitorului ca o invitație la o călătorie de mare și extinsă simultaneitate, o călătorie a gândului, fiorului și meditației, o călătorie făcută deodată, asemenea unei explozii, atât înspre tainele interiorului cât și înspre necunoscutul rătăcit în sideralele depărtări.
Rochia dăruită de Crina Prida nu se îmbracă, ci se poartă ca și pașaport, hartă și vehicol. Este desigur o rochie mai mult decât vrăjită, chiar dacă: „Aceasta nu e o rochie”".(Dorel Găină – Universitatea de Artă și Design Cluj)