• romana
  • english

search

Info eveniment:

  • 01.01.1970 - 01.01.1970
  • 19.11.2010
  • Casa Universitarilor - Auditorium Maximum, Cluj-Napoca

Gala diaporamelor "AUDIA 2010", Cluj-Napoca

Vineri 19 noiembrie 2010 va avea loc la Colegiul Academic al Universității ”Babeș- Bolyai” din Cluj-Napoca ( Casa Universitarilor), sala Auditorium Maximum, începând cu ora 18.00, spectacolul

GALA DIAPORAMELOR, AUDIA 2010

în cadrul Festivalului Internațional de Diaporame Digitale AUDIA 2010 organizat de către Asociația ArtImage Cluj-Napoca, Fotoclubul ”Universitatea ” Cluj-Napoca cu sprijinul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Clubul Cultural Studențesc, sub Înaltul Patronaj al Asociației Artiștilor Fotografi din România.

     Programul spectacolului conține prezentarea diaporamelor digitale acceptate în concurs, premierea câștigătorilor, un moment muzical cu participarea extraordinară a interpretei de muzică folk ALEXANDRA SIDOR și un medalion artistic ” dr. Ricardo Zarate”(Franța) distins cu Trofeul ArtImage AUDIA 2010.
     
     AUDIA a luat ființă sub forma concursului de diaporame în anul 1974 desfășurându-se cu o frecvență bienală, ultima ediție fiind organizată de către Fotoclubul ”Universitatea” în anul 2005. În anul 2006 Fotoclubul ”Universitatea” Cluj-Napoca s-a afiliat Asociației ArtImage Cluj-Napoca care și-a asumat obligația de a reface acest concurs sub formă de festival cu participare internațională.

    In această ediție, AUDIA 2010, au participat în concurs 22 de diaporame digitale din Franța, Mexic și România, fiind selectate în vederea prezentării publice 16 lucrări. Premiile, oferite de către AAFR : medalia de aur, argint și bronz precum și două mențiuni, vor fi anunțate publicului în cadrul Spectacolului de Gală, alături de Trofeul ARTIMAGE AUDIA 2010, acordat doctorului Ricardo Zarate din Franța pentru colecția de lucrări prezentate în festival, dar și pentru o lungă colaborare cu organizatorii în realizarea de spectacole multimedia internaționale.

   Juriul, format din (în ordine alfabetică): ing. Mircea Albu, afiap, președinte ArtImage, Președinte fondator Fotoclub”Universitatea”, Cluj-Napoca; cineast Traian Andronic, excelență ARTIMAGE, director de imagine în TVR, București;Ing. Emil Butnariu, efiap, realizator de diaporame, Gura Humorului; prof. Univ. Dr. Feleki Karoly, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, șef secție Foto-video procesare computerizată a imaginii și Ștefan Toth, afiap, Președinte AAFR a realizat o preselecție a diaporamelor intrate în concurs, pe baza unor criterii tehnice și artistic, urmând ca vineri 19 noiembrie 2010 să atribuie distincțiile într-o sedință de lucru extraordinară.

     Organizatorii invită toți iubitorii de frumos, susținători ai Clujului, ca oraș cultural, să vină cu mic cu mare la acest eveniment de excepție .