• romana
  • english

search

Info eveniment:

  • 01.01.1970 - 01.01.1970
  • 22.11.2008
  • sala Europa a Casei de Cultură a Studenților.

Multimedia Show "GalaTour 2008"

Asociația ArtImage Cluj-Napoca, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca organizează în cadrul Festivalului studențesc "Autumnalia" un spectacol internațional de diaporame sub genericul "Gala Tour 2008". Manifestarea va avea loc sâmbătă 22 nov. 2008 ora 18,00 în sala Europa a Casei de Cultură a Studenților.

Diaporamele sunt montaje audio vizuale care se dezvoltă pe baza unei idei sau a unui scenariu succinct și asociază fotografie, muzică, zgomote și text. Cu o mare putere sugestivă, se adresează unui public larg de obicei avizat.

Spectacolul Gala Tour 2008 este conceput de un grup internațional de diaporamiști ca o manifestare aniversară - 50 de ani de la fondarea acestui grup. Nucleul grupului, localizat în Franța și coordonat de dr. Ricardo Zarate este recunoscut internațional inclusiv de către Federația Internațională de Artă Fotografică. În decursul existenței acest grup a dezvoltat relații de parteneriat în toată lumea, în România având ca partener tradițional Asociația ArtImage din Cluj-Napoca. Astfel, spectacolul aniversar Gala Tour va avea loc simultan la toți partenerii în data de 22 nov.2008 ora 18,00 și este unic- nu se repeta. Vor fi prezentate 22 diaporame realizate de 16 autori din Franța, Ungaria, Italia, Anglia, Luxemburg, Belgia, Polonia, Argentina , temele abordate fiind de o mare diversitate, cu o prezentare tehnică și artistică remarcabilă.

Se cuvine să amintim că România a fost una din țările ce a aderat la această mișcare încă din anii 1970 existând festivaluri și concursuri consacrate desfășurate în centre fotografice cum erau Cluj, Timișoara, Craiova, Iași. În Cluj existau două Fotocluburi care organizau bienal astfel de manifestări - "Universitatea" cu festivalul "AUDIA" a cărui ultimă ediție a fost în 2005 și "Napoca" cu Festivalul "NAPOCA" cu ultima ediție în 1996. Asociația ArtImage Cluj-Napoca preluând tradiția Festivalului "AUDIA" prin afilierea Fotoclubului "Universitatea" și-a propus să refaca aceste manifestări deosebite pregătind pentru anul 2009 relansarea festivalului de diaporame, aniversând astfel și împlinirea a 40 de ani de la fondarea Fotoclubului.