• romana
  • english

search

Info eveniment:

  • 01.01.1970 - 01.01.1970
  • 19.11.2010
  • Casa Universitarilor - Auditorium Maximum, Cluj-Napoca

Diaporamas Gala "AUDIA 2010", Cluj-Napoca, Ro

Vineri 19 noiembrie 2010 va avea loc la Colegiul Academic al UniversităÈ›ii ”Babeș- Bolyai” din Cluj-Napoca ( Casa Universitarilor), sala Auditorium Maximum, începând cu ora 18.00, spectacolul

GALA DIAPORAMELOR, AUDIA 2010

în cadrul Festivalului InternaÈ›ional de Diaporame Digitale AUDIA 2010 organizat de către AsociaÈ›ia ArtImage Cluj-Napoca, Fotoclubul ”Universitatea ” Cluj-Napoca cu sprijinul UniversităÈ›ii ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Clubul Cultural StudenÈ›esc, sub Înaltul Patronaj al AsociaÈ›iei Artiștilor Fotografi din România.

     Programul spectacolului conÈ›ine prezentarea diaporamelor digitale acceptate în concurs, premierea câștigătorilor, un moment muzical cu participarea extraordinară a interpretei de muzică folk ALEXANDRA SIDOR și un medalion artistic ” dr. Ricardo Zarate”(FranÈ›a) distins cu Trofeul ArtImage AUDIA 2010.
     
     AUDIA a luat fiinÈ›ă sub forma concursului de diaporame în anul 1974 desfășurându-se cu o frecvenÈ›ă bienală, ultima ediÈ›ie fiind organizată de către Fotoclubul ”Universitatea” în anul 2005. În anul 2006 Fotoclubul ”Universitatea” Cluj-Napoca s-a afiliat AsociaÈ›iei ArtImage Cluj-Napoca care și-a asumat obligaÈ›ia de a reface acest concurs sub formă de festival cu participare internaÈ›ională.

    In această ediÈ›ie, AUDIA 2010, au participat în concurs 22 de diaporame digitale din FranÈ›a, Mexic și România, fiind selectate în vederea prezentării publice 16 lucrări. Premiile, oferite de către AAFR : medalia de aur, argint și bronz precum și două menÈ›iuni, vor fi anunÈ›ate publicului în cadrul Spectacolului de Gală, alături de Trofeul ARTIMAGE AUDIA 2010, acordat doctorului Ricardo Zarate din FranÈ›a pentru colecÈ›ia de lucrări prezentate în festival, dar și pentru o lungă colaborare cu organizatorii în realizarea de spectacole multimedia internaÈ›ionale.

   Juriul, format din (în ordine alfabetică): ing. Mircea Albu, afiap, președinte ArtImage, Președinte fondator Fotoclub”Universitatea”, Cluj-Napoca; cineast Traian Andronic, excelenÈ›ă ARTIMAGE, director de imagine în TVR, București;Ing. Emil Butnariu, efiap, realizator de diaporame, Gura Humorului; prof. Univ. Dr. Feleki Karoly, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, șef secÈ›ie Foto-video procesare computerizată a imaginii și Ștefan Toth, afiap, Președinte AAFR a realizat o preselecție a diaporamelor intrate în concurs, pe baza unor criterii tehnice și artistic, urmând ca vineri 19 noiembrie 2010 să atribuie distincÈ›iile într-o sedinÈ›ă de lucru extraordinară.

     Organizatorii invită toÈ›i iubitorii de frumos, susÈ›inători ai Clujului, ca oraș cultural, să vină cu mic cu mare la acest eveniment de excepÈ›ie .