• romana
  • english

search

Despre noi

Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca* este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în martie 2006 cu scopul principal de a promova imaginea comunităţii locale şi de a contribui la educarea vizuală a tinerei generaţii.

Intenţia primară a Asociaţiei este de a contribui la procesul divers, dinamic şi complex de modernizare a societăţii în care a luat fiinţă, prin desfăşurarea unor programe de educaţie vizuală. Aceste programe au drept grup-ţintă tânăra generaţie şi promovează creaţia originală cu specific naţional, dar şi iniţierea unei baze de documentare cu specific vizual. O echipă de profesionişti, formată din persoane cu vârste cuprinse între 24-70 de ani, răspunde la imperativele dimensiunii educaţionale, exprimate în noul mileniu.

Membrii au statut de voluntari, beneficiind de o serie de avantaje precum: acces gratuit la baza de date a Asociaţiei, creşterea vizibilităţii personale pe plan artistic naţional şi internaţional, utilizarea preferenţială a suportului tehnic, reduceri la activităţile interne de formare etc, dar având şi anumite reponsabilităţi: susţinerea activităţilor Asociaţiei printr-o cotizaţie anuală, participarea activa la evenimente, etc.

Pentru formarea unor noi competenţe cerute de modernizarea tehnologiei şi serviciilor este necesară schimbarea modului de raportare la cultură. În acest scop, atenţia Asociaţiei se îndreaptă spre: organizarea de manifestări cultural-artistice cu specific audio-vizual (expoziţii, saloane, concursuri, festivaluri, spectacole) şi educarea vizuală (cursuri, conferinţe, simpozioane, colocvii, tabere de creaţie, editare şi difuzare de materiale, etc.)

*Începând cu data de 29 ianuarie 2016, ArtImage este marcă înregistrată OSIM (vezi documentul din stânga).